içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İYİ Partili Ergun: Sağlık Yönetimi mezunlarında işsizlik arttı

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun Sağlık Yönetimi bölümü mezunlarına Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapılan alımlarda kadro tahsis edilmemesi ve özel sektörde yaşanan sıkıntılar sonucu işsizliğin giderek arttığını belirterek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi.

İYİ Partili Ergun: Sağlık Yönetimi mezunlarında işsizlik arttı
Haberi Sesli Dinle

Türkiye’deki üniversitelerde 57 yıllık bir geçmişi olan Sağlık Yönetimi bölümü mezunlarına Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapılan alımlarda uzun yıllardır kadro tahsis edilmemesine eleştiren İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, bu kişilerin özel sektörde yaşanan sıkıntılar sonucu işsiz kaldıklarını söyledi. Ergun, Sağlık Yönetimi bölümü mezunları ile ilgili durumun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI BÜNYESİNDE SAĞLIK YÖNETIMI BÖLÜMÜ MEZUNU VAR MI?


Metin Ergun soru önergesinde Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen Sağlık Yönetimi bölümü mezunu kaç personel olduğunu sorarak ayrıca şu soruların da cevabını istedi:


* Sağlık Yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı ile ilgili olarak bakanlığınız bünyesinde herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır?
* Eğer böyle bir çalışma varsa 2021 yılında Sağlık Yönetimi bölümü mezunları için atama yapılacak mıdır, yapılacaksa kaç kişi atanacaktır?

Tarih: 23-03-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum