içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İngilizler orman yangınları için bağış yaptı

İngilizler aralarında topladıkları 27 bin 520 lirayı yangınlarla mücadelede kullanılmak üzere, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG) Fethiye temsilcilerine teslim etti.

İngilizler orman yangınları için bağış yaptı
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Fethiye ilçesinde oturan Birleşik Krallık vatandaşları bir dayanışmaya imza attı. Aralarında topladıkları 27 bin 520 lirayı yangınlarla mücadelede kullanılmak üzere, Fethiye Belediyesi’nde düzenlenen bir törenle Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG) Fethiye temsilcilerine teslim etti.

Belediye Başkan vekili Gözde Hoşafçı, “Toplanan yardımların çok doğru kanallarda kullanılacağına emin olunuz. Vermiş olduğunuz emeklerden dolayı sizlere belediyemiz adına teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” dedi.

 

YERLEŞİK YABANCILAR BİRÇOK KONUDA HASSAS

AKUT adına bir konuşma gerçekleştiren Hasan Ongün, Fethiye Belediyesi ile yıllardır yakın işbirliği içinde olduklarını belirterek, “Fethiye’de yerleşik yabancıların toplumsal konulardaki hassasiyetlerini çok iyi biliyoruz. Hepsine gönülden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  Ongün, AKUT’un gerçekleştirdiği çeşitli projeler hakkında da bilgi verdi.
MAG adına konuşan Ercan Kolcu ise, “Doğal afetlerle mücadele konusunda omuz omuza mücadele ediyoruz. Belediyemizin de bu konuda bizlere büyük desteği var. Çalış Beach Life grubu üyelerine tek tek teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

YANGINLARDAN DOLAYI ÇOK ÜZGÜNÜZ
Bağış çekinin teslimi esnasında, sosyal medyada “Çalış Beach Life” adı altında organize olan grubu temsilen bir konuşan Glenn Meyes ise “Türkiye’de bu yaz meydana gelen mega yangınlardan dolayı çok üzgünüz. O dönemde Türkiye’de yaşayan pek çok İngiliz bizim gibi yangın söndürme çalışmalarına bizzat katıldı. Fethiye’de yaşayan İngilizler olarak toplanan yardımı Fethiye Belediyesi’nin nezaretinde doğru adrese teslim etmekten çok memnunuz. Bundan sonra da benzeri kampanyalarla Türk toplumuyla dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Tarih: 22-11-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum