içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Girit depreminde kent 17 cm. çöktü, 772 konut ve 6 okul kullanılamaz hale geldi

Girit Adası’nda üç gün önce meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen Arkolochori kentinin 17 cm. çöktüğü ve toplam 772 konut ile 6 okulun kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Kentte 500 vatandaş hala çadırlarda yaşamını sürdürüyor.

Girit depreminde kent 17 cm. çöktü, 772 konut ve 6 okul kullanılamaz hale geldi
Haberi Sesli Dinle

Girit Adası’nda üç gün önce meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından 4.5- 5.3 arasındaki depremlerle yüzlerce kez sarsılan adada en çok zararı gören Arkalochori kentinin olduğu belirlendi.

 

772 EV VE 6 OKUL KULLANILAMAZ HALE GELDİ

 

 Sivil Savunma Bakanlığı tarafından yapılan hasar tespit çalışmalarında kontrol edilen 1200 evden 772’sinin tamamen kullanılamaz hale geldiği açıklandı. Depremde ayrıca kontrol yapılan 18 okul binasından 6’sının kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle öğrenime ara verildiği belirtildi.

Bölgede halen 500 kişinin çadırlarda yaşamını sürdürdüğü açıklandı.

 

ARKALOCHORİ KENTİ 16.8 CM ÇÖKTÜ

 

Atina Jeodinamik Gözlemevi Enstitüsü'nde görevli Prof. Dr. Athanasios Ghana'ya göre, sismik titreşimlerin bölgede devam edeceğini belirtti. Ghana uydulardan elde ettikleri görüntülerde Arkalochori kentinin 16.8 cm. derinliğinde çöktüğünü ve bölgenin zemininin dezanformasyona uğradığını söyledi. Ghana depremden önce ve sonraki uydu görüntülerini Yunanistan medyası ile paylaştı.

 

 

 

 

Tarih: 30-09-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum