içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Fatih Öztarakçı: Bodrum olarak düğün turizminden ciddi pay alacağız

Muğla’nın Bodrum ilçesinde faaliyet gösteren bir turizm şirketinin yöneticizi olan Fatih Öztarakçı bugün düzenlenen törende Düğün Profesyonelleri ve Romantik Seyahatler endüstrisinin temsil olunduğu Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneğinin (IADWP) Bodrum Bölge Başkanlığı’na getirildi. Öztarakçı mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada “Bodrum Dünya’da 300 milyar dolarlık pazar hacmi olan ‘Düğün Sektörü’nde bu atamayla daha güçlü bir şekilde yerini alacak” dedi.

Fatih Öztarakçı: Bodrum olarak düğün turizminden ciddi pay alacağız
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ki GuletBookers Limited Şirketi’nin yönetim kurulu başkanı turizmci Fatih Öztarakçı’nın dünyada yaklaşık 4500 üyesi olan Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneğinin (IADWP)’nin Bodrum ve Muğla Temsilciliği’ne atanması ile ilgili tören düzenlendi.

Bodrium Otel’de düzenlenen törene derneğin Avrupa ve Asya’dan sorumlu başkanı  Murtaza Kalender ve Öztarakçı katıldı.

 

BODRUM DÜNYANIN GLOBAL DÜĞÜNLER MERKEZİ OLACAK

 

Törende temsilcilik mazbatasını Öztarakçı’ya veren Kalender yaptığı açıklamada “Dünyada hızla büyüyen ve her yıl % 15’lik bir genişleme ivmesine sahip olan Uluslararası Düğünler ve Romantik Seyahatler sektörünün 300 milyarlık pastasından artık Bodrum’un da hak ettiği payı alması gerektiğine inanıyoruz.  Turizme olan katkılarını bildiğimiz Öztarakçı ile, Bodrum için daha güzel ve iddialı projeler yürüterek ve dünyanın en lüks düğünlerini Bodrum’a taşıyarak, yerel turizme katkı yapmak ve Bodrum Turizmini 12 aya yaymak hedeflerimiz arasındadır. Bodrum’daki turizmci paydaşlarımızla bir araya gelerek Bodrum’u dünyanın global düğünler merkezi haline getirmek öncelikli hedefimiz olacak. Şu anda bu sezon için Bodrum’da şimdiden 5 düğün organizasyonu yaptık” diye konuştu.

 

 

BODRUM’DA DÜĞÜN TURİZMCİ İÇİN HERŞEY FAZLASI İLE VAR

 

 ‘Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneği’nin Bodrum Başkanlığı’ na atanan Fatih Öztarakçı ise “Dünyanın hemen her tarafında yaklaşık 4 Bin 500 üyesi bulunan ve dünyanın en iyi düğün profesyonellerinin üyesi bulunduğu IADWP'nin bir temsilcisi olmaktan, Bodrum Başkanı olmaktan ötürü onur duydum. Bodrum, kumu, güneşi, denizi, eğlencesi ve tesisleri ve üstün hizmet anlayışıyla, kentsel kimliğiyle destinasyon düğün turizminde vazgeçilmez bir destinasyon olacaktır. Bodrum’un düğün destinasyonu olarak dünyadaki tüm platformlarda tanıtarak, 300 Milyar dolarlık büyük pastadan Bodrum olarak bizler de hakkımıza düşeni almak istiyoruz.

Bodrum, koylarıyla, havalimanlarıyla, lüks yatlarıyla ve yeni marka otelleriyle nitelikli düğünleri layıkıyla ağırlayacak potansiyele haizdir.

Burada, Turizmci paydaşlarımızla, turizm STK’larıyla, resmi kurumlarla bir araya gelerek Bodrum’un hak ettiği yere gelmesini ve tüm bilgi birikimi ve tecrübelerimle bu beldeye en iyi şekilde hizmet ederek bu göreve layık olup Bodrum’un Turizm gelirlerini arttırarak, 12 aya yayılan Turizm hedefleriyle başarıya ulaşmayı hedefliyorum” diye konuştu.

 

 

TURİZMİN YAVAŞYADIĞI SEZONLARDA DÜĞÜN TURİZMİ İLE HAREKETLİLİK GETİRECEĞİZ

 

Öztarakçı açıklamasında “Düğün turizmine gelen turistler en az 400-500 kişi geliyor. Ve ortalama kişi başı 350 Euro civarında harcama yapıyor. Ve 4-5 gece sürecek düğün organizasyonları 400-500 bin Euroya mal oluyor. Bodrum’da otellerin çoğunlukla yüzde 30-40 oranında dolu olduğu dönemlerde yani nisan-mayıs ve eylül ekim aylarında bu organizasyonları gerçekleştireceğiz. Bu konuda şu andaki en iyi pazarımız vize olmaması nedeni ile Azerbaycan olarak düşünüyoruz. Bodrum düğün turizminden oldukça ciddi bir gelir elde edecek” dedi.

 

 

Derneğin, 2021 yılında 14.sü gerçekleşecek yıllık geleneksel etkinliğini İstanbul’da ve sektörün en başarılılarını seçeceği Wedding Awards yarışmasını da Antalya’da yapmak üzere karar aldığı açıklandı.

 

 

 


 

Tarih: 21-01-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum