içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Elektronik atıklar çocukların eğitiminde kullanılacak

Bodrum Belediyesi ile EAGD (Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği) tarafından imzalanan protokol ile elektronik atıklar, köy okullarında bilgisayar sınıfına dönüşecek.

Elektronik atıklar çocukların eğitiminde kullanılacak
Haberi Sesli Dinle

Bodrum Belediyesi ile  EAGD ve  Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından toplanacak elektronik eşyaların geri dönüşümü sağlanarak köy okullarına bilgisayar sınıfı kurulacak.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, elektronik atıkların Bodrum Belediyesi’ne teslim edilmesini isteyerek şunları söyledi  “Dünyayı artık daha fazla kirletme lüksümüz kalmadı. Mümkün olduğu kadar atıklarımızın, tükettiklerimizin tekrar dönüşüme girmesi lazım. Çünkü dünyada kaynakları hızla tüketiyoruz ve bu yaşamı tehdit etmeye başladı. Biz de belediye olarak geri dönüşümle, atık yönetimiyle ilgili çalışmalar zaten yapıyoruz. Hatta Konacık’ta elektronik atıkların getirilebileceği bir merkezi 2019’da hizmete açmış ve orada belli bir çalışma yapmaya başlamıştık. Bizim altyapısını başlattığımız bu iş, bu proje ile daha da anlam kazandı.”

 Protokol sonrası Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların elektronik atıkları vermek için 363 94 00 numaralı telefonu arayarak bilgilerini verebileceğini ve atık toplama gününde görevli personel tarafından belirtmiş oldukları adresten elektronik atıkların teslim alınacağını belirtti.

Tarih: 25-10-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum