içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Eğitim Sen: Milas’ta 102 okulun kapatılması virüsün hızla yayıldığını gösteriyor

Eğitim Sen Muğla Şubesi, Muğla'da vaka sayılarının bir ayda % 85,5 artması, Milas'ta 124 okuldan 102'sinde 27 mart 2021 tarihinden itibaren yüzyüze eğitime 14 gün boyunca ara verilmesi kararı sonrası konuştu. Eğitim Sen Muğla Temsilcisi Birdal Savran “'Alınmayan önlemlerin sonucu sağlık hakkı, eğitim hakkı ve çalışma hakkı arasında tercih yapmaya zorlanıyoruz. Aşı, düzenli test, acil kapanma, sınavların iptali zorunluluk haline gelmiştir.' Dedi Muğla ve ilçelerindeki vaka sayılarını açıkladı.

Eğitim Sen: Milas’ta 102 okulun kapatılması virüsün hızla yayıldığını gösteriyor
Haberi Sesli Dinle

Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran Milas ilçesinde 124 okuldan 102 tanesinin kapatılması kararı ile ilgili olarak yazılı basın açıklaması yaptı.

 

SALGIN YIKICI ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

 

 Savran açıklamasında  “Salgın, pek çok alanda yıkıcı etkisini artırarak sürdürüyor. Salgınla birlikte eğitim alanında yaşanmakta olan sorunlar ve eşitsizlikler artık tahammül edilemez bir noktaya geldi. Yaşanmakta olan sorunlara bir de karar alıcıların eğitim alanını yönetememesi eklendiğinde ortaya oldukça vahim bir tablo çıkıyor” dedi.


'ALINAN KARARLA VİRÜSÜN YAYILMASINA DAVETİYE ÇIKARILDI, MUĞLA’DA VAKA SAYISI HIZLA ARTTI


Savran, her gün yüzü aşkın yurttaşın Covid-19 salgını nedeniyle yaşamını yitirdiği bir dönemde, bilimsel araştırmalara dayalı olarak yapılacak sağlıklı bir eğitim planlamasıyla eğitim emekçilerinin iki doz aşısının tamamlanması beklenirken bunun yapılmadığını belirterek “ O dönemin vaka verilerine göre düşük ve orta riskli illerde ortaokullar ve liseler de açılmıştır. Öte yandan bulaş riski yüksek yaş grubundaki ortaokul ve lise öğrencileri de yüz yüze sınava çağrılarak virüsün yayılmasına adeta davetiye çıkarılmıştır. Gerçek ötesi algı yaratma girişimlerine rağmen bir ayın sonunda bugün vaka sayısı 30.021 ve test pozitiflik oranı % 13,44. Muğla’da, 15-21 Şubat 2021 tarihleri arasında açıklanan haftalık vaka sayısı 100 binde 49,66 oranı ile yüksek riskli iller arasındaydı. Sağlık Bakanlığının en son yaptığı açıklamayla 13-19 Mart 2021 arasında ilimizin yeni vaka sayısı ilk haftaya oranla %85,5 artarak 100 binde 92,33 çıktığını öğrenmiş olduk. İlimizde görülen yeni vaka sayılarının, bir aydan az bir süre  içerisinde % 85,5 artmış olması kaygılanmakta ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymaktadır.” İfadelerini kullandı.

 


MUĞLA VE İLÇELERİNDEKİ VAKA SAYILARINI AÇIKLADI


Savran açıklamasının devamında ise Muğla ile ve ilçelerindeki vak sayılarını açıkladı. Savran “'Basından ve alanın öznelerinden almış olduğumuz bilgilere göre 18 Mart - 24 Mart arasında Muğla İlçelerinin yeni vaka sayısı ise şöyledir. Milas 362 Fethiye 192 Bodrum 177 Marmaris 128 Menteşe 93 Seydikemer 86 Yatağan 38 Dalaman 30 Kavaklıdere 26 Ula 19 Köyceğiz 19 Ortaca 16 Datça 7 olmak üzere toplamda 1193 kişidir. Geçen hafta vaka sayısının 866 olduğunu da göz önüne alırsak bu hafta çok yüksek riskli iller arasına gireceğiz. Herkese test yapılmadığı, temaslı olanların direk karantinaya alınarak tedavi altına alındığı da göz önüne alınırsa vaka sayısının istatistiklere tam olarak yansımadığı görülecektir. Milas İlçe Hıfzısıhha Kurulunun 26 mart 2021 tarih ve 3/6 sayılı kararı ile ilçeden bulunan 124 okuldan 102 si 27 mart 2021 tarihinden itibaren yüzyüze eğitime 14 gün boyunca ara vermiştir. Bu durum öğrenciler ve öğretmenler arasında salgının giderek yayıldığını gösteriyor. Alınmayan önlemlerin sonucu sağlık hakkı ile eğitim hakkı, çalışma hakkı arasında tercih yapmaya zorlanıyoruz. Aşı, düzenli test, acil kapanma, sınavların iptali zorunluluk haline gelmiştir. Vakalar belirli bir orana gerileyene, eğitim emekçileri aşılanana ve düzenli test başlayana dek yüz yüze eğitime ara verilmesi sınavların iptal edilmesi taleplerimiz için 29 Mart 2021 tarihinden itibaren işyerlerimize okullarımıza bir hafta boyunca siyah maskeyle gidiyoruz. Yüz yüze eğitim için gerekli ve yeterli önlemler alınması için verdiğimiz mücadele haklarımıza, sağlığımıza, öğrencilerimizin eğitim hakkına ortak geleceğimize sahip çıkma mücadelesidir.'

Tarih: 28-03-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum