içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Dağ Bisikletleri ile şehir içinde yarıştılar

“Dağ Bisikleti”ni geniş kitlelere tanıtmak amacıyla OPET hayata geçirilen OPET Muğla Cup Four Cross’un ilk ayağı olan Fethiye yarışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirildi.

Dağ Bisikletleri ile şehir içinde yarıştılar
Haberi Sesli Dinle

10 farklı ülkeden 62 sporcunun katıldığı Fethiye etabında uluslararası şampiyonalarda derece elde etmiş UCI sporcuları yarıştı. Fethiye etabında erkekler kategorisi birincisi İsveçli Anton Olstam olurken kadınlar kategorisi birincisi Hollandalı Didi De Vries oldu. Yarışlar 31 Ekim’de Marmaris’te ve 2 Kasım’da Bodrum’da devam edecek.Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü (BODASK) tarafından hayata geçirilen üç etaplı OPET Muğla Cup Four Cross’un ilk yarışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Fethiye’de yapıldı. Türkiye Bisiklet Federasyonu, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Muğla Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün desteği ile düzenlenen Muğla Cup 4x Eliminator yarışlarının Fethiye etabında erkekler kategorisi birincisi İsveçli Anton Olstam olurken kadınlar kategorisi birincisi Hollandalı Didi De Vries oldu.

 

 

Bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenlendi

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından 10 yılı aşkın süreden bu yana dünyada 25 şehirde gerçekleştirilen City Mountainbike formatı Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü (BODASK) Derneği girişimiyle bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenlendi. Amatör ve profesyonel sporcuları bir araya getiren yarışmada aralarında şampiyon milli sporcularımız Abdülkadir Kelleci ve Veysel Gülmez ile 15 UCI sporcusunun da yer aldığı organizasyonda toplam 62 kişi yarıştı. Türkiye’de ilk kez şehir merkezine kurulan engellerle oluşturulan parkurda aynı anda dört sporcu çıkış alabildi. Muğla ilini UCI’ın dünya şampiyonası takvimine ekleyerek OPET Muğla Cup Four Cross’u uluslararası boyuta taşımayı amaçlayan organizasyonda birinci olan yarışmacı 2022 yılında düzenlenecek olan City Mountainbike etkinliğine katılacak. Muğla Cup 31 Ekim Marmaris ve 2 Kasım Bodrum etapları ile devam edecek.

Tarih: 30-10-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum