içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Dağ Bisikleti yarışı şehre indi, Bodrum renklendi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün düzenlenen OPET Muğla Cup Four Cross’un üçüncü ve son yarışı bugün Bodrum’da gerçekleştirildi. Dağ Bisikletleri Bodrum belediye Meydanı’nın kurulan özel pistte yarıştı, renkli görüntüler oluştu.

Dağ Bisikleti yarışı şehre indi, Bodrum renklendi
Haberi Sesli Dinle

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından 10 yılı aşkın süreden bu yana dünyada 25 şehirde düzenlenen City Mountainbike formatı, Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü (BODASK) Derneği girişimiyle bu yıl ilk kez Türkiye’yede gerçekleştirildi.

 

ŞEHİR MERKEZİNE ÖZEL DAĞ PARKURU KURULDU

 

Yarışma kapsamında Türkiye’de bir ilk daha gerçekleştirilerek “Dağ Bisikleti Şehre indi” sloganıyla parkurlar şehir merkezine kurulan engellerle oluşturuldu.Amatör ve profesyonel sporcuları bir araya getiren yarışmada, şampiyon milli sporcularımız Abdülkadir Kelleci ve Veysel Gülmez ile 15 UCI sporcusunun da aralarında bulunduğu yarışmaya 10 ülkeden toplam 62 yarışmacı katıldı.Macar, İsveç, Hollandalı, İranlı, Alman, İngiliz, Singapurlu, Mısırlı ve Türk yarışmacılar üçüncü ve son etap olan Bodrum parkurunda, Bodrum Kale Meydanı’ndan başlayarak Barlar sokağından ve Bodrum Belediye Meydanı’ndan geçerek yaklaşık 500 metrelik bir parkurda yarıştı.

 

 

İLK DÖRDE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ

 

Kadınlar genel klasmanda Didi Forra Marie de Vries (Hollanda) birinci, Ella Holmegård (İsveç) ikinci, Faranak Partoazar (İran) üçüncü ve Ada Ilgaz Öztortop (Türkiye) dördüncü sırada yer aldı.

 

Erkekler genel klasmanda ise Attila Gerely (Macaristan) birinci, Anton Olstam (İsveç) ikinci, Anton Birath (İsveç)üçüncü, Felix Klausmann (Almanya) dördüncü oldu. İlk dört sporcuya kupa ve madalyaları verildi.

 

 

Muğla ilini UCI’ın dünya şampiyonası takvimine ekleyerek OPET Muğla Cup Four Cross’u uluslararası boyuta taşımayı amaçlayan Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü, yarışmada genel klasmanda en yüksek puanı alan Türk bisikletçi Veysel Gülmez ‘i uluslararası etaplardan birinde misafir edecek.

 

Ödül töreninde aynı zamanda 5 yaşında olan Teoman Soylu’ya En Küçük Katılımcı madalyası verilirken, 53 yaşındaki Selim Şenok’a ise En Olgun Yarışmacı özel madalyası verildi.

 

 

ŞAMPİYON BİSİKLETÇİ KONUŞTU “BU SPORU BIRAKMAK MÜMKÜN DEĞİL”

 

Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonu Abdülkadir Kelleci  “Buraya davet ile geldim. Tadını çıkartacağım. 25. Sezonum bu sezonla birlikte. Bırakmayı da düşünmüyorum. Diğer etaplara yarışım çakıştığı için katılamadım maalesef, üzülerek söylüyorum. Sadece son etaba geldim. Daha önce buraya tatile gelmiştim. Çok kez seyahat etmiştim ama yarış için gelmemiştim. Bence inanılmaz atmosfer” dedi.

 

 

Tarih: 02-11-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum