içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Cumhurbaşkanı Sakellaropulu, Prens Philip’i Yunan Evzon askeri üniformasıyla uğurladı

Önceki gün 99 yaşında yaşamını yitiren Britanya Kraliçesi II. Elizabeth’in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip’in ölümü ile ilginç bir mesaj yayınlayan ve Dük Philip’i Yunan askeri fotoğrafı ile olan fotoğrafını paylaşan Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu “Korfu'da doğan Prens Philip, ülkesine onlarca yıl özveriyle hizmet etti” diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Sakellaropulu, Prens Philip’i Yunan Evzon askeri üniformasıyla uğurladı
Haberi Sesli Dinle

Önceki gün 99 yaşında yaşamını yitiren Britanya Kraliçesi II. Elizabeth’in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip’in ölümü ile ilgili Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu ve Başbakan Kiryakos Miçotakis taziye mesajları yayımladılar.

 

PRENSİN YUNANİSTAN PARLEMANTOSUNDA NÖBET TUTAN ASKERİ ÜNİFORMA İLE FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

 

Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  Prens Philip’i çocukluğunda çekilmiş Yunanistan Parlamentosu’nda nöbet tutan Evzon askerlerinin üniformasını giydiği Yunan Evzon askeri üniformasıyla bir fotoğrafı ile andı.

 

ONLARCA YIL ÜLKESİNE HİZMET ETTİ

 

Katerina Sakellaropulu İngilizce ve Yunanca yaptığı paylaşımda fotoğrafın altına “Korfu'da doğan Prens Philip, ülkesine onlarca yıl özveriyle hizmet etti. Kraliçe Elizabeth'e, Kraliyet Ailesi üyelerine ve İngiliz halkına en derin taziyelerimi sunarım” yazdığı görüldü.

 

ASKERİ DARBE NEDENİYLE İKİ YAŞINDA YUNANİSTAN’I TERK ETMEK ZORUNDA KALDI

 

Prens Philip, Yunan adası Korfu’da dünyaya geldi ancak askeri darbenin gerçekleşmesi yüzünden iki yaşındayken Yunanistan’ı terk etmek zorunda kaldı.

Bir İngiliz savaş gemisi Prens’i ve ailesini İtalya’ya sürgüne götürdü, bu yolculuk daha sonra İngiltere’de sona erdi.

 

 

Tarih: 10-04-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum