içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrum plajlarından topladığı kapak ve plastiklerle dev tablo yaptı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2019 yılında başlattığı Miss Gibi Bodrum Gönüllüleri ile her hafta bir koy ve plajda temizlik yapan grubun kurucusu Tülin Mor Janes bu kez plajlardan topladığı 1500 kapak ve plastik atıklarla “Bodrum’a Çöp Atma” tablosu yaparak Bodrum Belediyesi’ne armağan etti.

Bodrum plajlarından topladığı kapak ve plastiklerle dev  tablo yaptı
Haberi Sesli Dinle

Janes “Tam 50 haftadır koy ve plajları temizliyoruz, atık maddeler bitmiyor insanlar denize girip tatil yaptıkları yerleri nasıl kirletirler anlamıyorum, bu nedende atıklardan yaptığım tablo ile bir mesaj vermek istedim” diye konuştu.Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yakaköy Mahallesi’nde yaşayan ve 2019 yılında oluşturduğu Miss Gibi 1 Bodrum çevre gönüllüleri grubu ile bugünü kadar Bodrum yarımadasında 50’dan fazla koy ve plajda temizlik yapan sanatçı Tülin Mor Janes plaj ve sahillerden topladığı 1500’e yakın plastik şişe kapağı ve plastik atıklardan dev bir tablo yaptı.

 

 

BODRUM’UN PLAJ VE KOYLARINDAN TOPLANAN MALZEMELERLE TABLO YAPTI

 

Janes şişe kapaklarının yanı sıra, oyuncak, plastik atık madde ve benzeri malzemeleri kullanarak tam üç ayda 2 metre genişliğinde 1.25 metre boyunda ve üzerinde Bodrum’a Çöp Atma yazılı panoyu Bodrum’un en güzel plajlarından birinde sergilenmesi amacı ile Bodrum  Belediye Başkanı Ahmet Aras’a düzenlenen tören ile hediye etti.  Janes SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “Büyük değil çok küçük bir dünyada yaşıyoruz. İnsanları yerlere çöp atmamayı teşvik etmek için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Ben bir sanatçıyım Çevre benim için çok önemli, bu benim tutkum, ve yaptığım bu eserin bu konuda doğru bir proje olduğuna inanıyorum. Bu güne kadar haftada bir Bodrum plajlarında, dere yataklarında ve yürüyüş yollarında, 50’nin üzerinde etkinlik yaptık ve her seferinde birkaç traktör çöp topladık, bu çevremizin ve dünyamızın hızla kirlendiğini gösteriyor” diye konuştu.

 

 

BUGÜNÜ KADAR 10 TON ÇÖP TOPLADIK, TABLO BİR SİMGE OLACAK

 

Bodrum plaj ve koylarından bugüne kadar 10 ton çöp topladıklarını belirten Janes “Eğer bir Plajı temizlemek için 5 dakika harcarsanız, şişe kapaklarının en büyük sorunlardan biri olduğunu göreceksiniz.  Plastik kapaklar, Plaj temizlikleri sırasında ilk 10'da bulunan atıklar arasında sigara izmaritlerinden sonra en çok çöpe atılan ikinci atık. Bu nedenle, çöplerin yere atılmaması ile ilgili bir mesajda, plastik kapaklardan bu eseri yapmaya karar vermemin asıl nedeni oldu. Yaptığım tablo ile sahip olduğumuz mavi cennet, cennet gökyüzü, yemyeşil ormanlarımızı korunmasına dikkat çekmek istedim. Bir zamanlar mandalina ve turinç bahçeleri ve tertemiz denizi süngerciliği ile bilinen güzel ilçemizin inşaat atıkları, betona yenik düşmesi ve çöpe boğulmuş sahilleri ile anılmasını istemiyorum. Bu nedenle bu tabloyu en kalabalık plajlarımızdan birinin girişine yerleştirerek  görenlerin ders çıkarmasını diliyorum” diye konuştu.

Tarih: 08-06-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum