içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrum İngiltere'de 7 gece 150 pounda pazarlanmaya başlandı

İngiltere’de 150 pounda 7 gece Bodrum tatili pazarlanıyor. Aşı başladı tatil rezervasyonlarına hareketlilik geldi

Bodrum İngiltere'de 7 gece 150 pounda pazarlanmaya başlandı
Haberi Sesli Dinle

İngiltere'de turizm sektörü korona sonrası talebi canlandırmak paket tur fiyatlarını düşürdü. Aralarında Bodrum’un da bulunduğu çok sayıda destinasyonda, 7 gece-oda kahvaltı tatilin fiyatı 150 pounddan başlıyor.

 

Pandemi sürecinin ardından 2021 sezonunu kurtarmak için mücadele eden İngiltere turizm sektörü, normal şartlarda erken rezervasyonların en yüksek olduğu dönemde talebi canlandırmak için fiyatlarda indirime gitti.

İngilizlerin dünyaca ünlü tatil portalı TraveSupermarket üzerinden geçen yılın aynı dönemiyle yapılan kıyaslamaya göre, 2021 yaz dönemi için 7 gecelik tatil aramalarında en popüler destinasyon, fiyatlarda yüzde 10 düşüş yapan Girit oldu.

 

 

 

TURİZM CENNETLERİNDE FİYAT DÜŞÜŞLERİ YÜZDE 50’LERE ULAŞTI

 

Ortalama fiyatlar yüzde 10 düşerken, kimi yerlerde (Portekiz-Algarve) fiyat düşüşü yüzde 54'ü buldu.

Tatil portalının Akdeniz çanağında önemli turizm merkezleri arasında gösterdiği Korfu, Girit, Costa Daurada, Costa Brava ve Bodrum'da fiyatlar oda-kahvaltı 7 gece 150 pounda kadar düştü.

 

AŞILANAN İNSAN VE AŞI MERKEZLERİ ARTTIKÇA TATİL TALEPLERİ ARTMAYA BAŞLADI

 

TravelSupermarket endüstri analisti Emma Coulthurst, en popüler destinasyonlar arasında yer alan altı turizm kentinde düşük koronavirüs vaka sayısına sahip adalar olmasının tesadüf olmadığına dikkat

Çekerek ''Aramaların daha çok mayıstan sonraki tarihlere odaklandığını görüyoruz. Geçen hafta sonu aramalarda bir artış görüldü. Aşılanan insan sayısı ve aşı merkezi sayısı arttıkça, tatil fiyatı karşılaştırma aramaları ve rezervasyonlar artıyor.İnsanların tatil için araştırma yaptıkları en popüler aylar ise mayıs, haziran ve temmuz. Kısa mesafeli plaj tatili aramalarında üst sıralarda yer alan destinasyonlar ise İspanya, Türkiye ve Yunanistan” ifadelerini kullandı.

 

REZERVASYONLARDA ARTIŞ SAĞLANDI

 

Tur operatörü  HolidayExtra, yapılan her 5 rezervasyondan birinin mayıs ayına dönük olduğunu açıklarken, holidaycottages.co.uk üzerinden alınan rezervasyonların bir önceki haftaya göre yüzde 85 arttığı kaydedildi.

Tarih: 21-01-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum