içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrum ile Budva kardeş şehir olacak, ilk adımlar atıldı…

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras turizmcilerin bulunduğu bir heyet ile Karadağ’ın turizm kenti Budva’yı ziyaret etti. Ziyarette iki kentin kardeş olması için görüşmeler yapıldı.

Bodrum ile Budva kardeş şehir olacak, ilk adımlar atıldı…
Haberi Sesli Dinle

Üç gün süren ziyaretlerde  Karadağ hükümeti Başbakan Yardımcısı Dritan Abazovic, Orman, Tarım ve Su Yönetimi Bakanı Aleksandar Stijovic, Ekonomi Bakanı Jakov Milatovic, Ekoloji Bakanı Ratko Mitrovic, Budva Belediye Meclis Başkanı Krsto Radovic ile yapılan görüşmelerin dışında, kıyı yönetiminden sorumlu kamu şirketi Morsko Dobro, HTP Budvanska Riviera, Academy of Knowledge (Bilgi Enstitüsü) ve Karadağ Parlamentosu da ziyaret edildi.

2500 yıllık geçmişiyle Adriyatik Denizi kıyısındaki en eski yerleşim yerlerinden biri olan Karadağ’ın sahil şehri Budva ile 3500 yıllık geçmişe sahip Bodrum arasında karşılıklı gerçekleştirilebilecek kültür, sanat ve turizm faaliyetlerinin konuşulduğu görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Aras “Toplantıda sahillerimizde yaşanan ortak sorunlar ve bunların çözüm önerilerine yönelik alternatif fikirleri konuştuk. HTP Budvanska Riviera isimli şirkette, Yönetim Kurulu Başkanı Miomir Pejovic ve ekibinden devlet ve özel sektör işbirliğinin oteller kanadında nasıl işlediği hakkında bilgiler edindik. Turizmde nitelikli personel konusu başta olmak üzere turizm konularında ortak hayata geçirebileceğimiz faaliyetleri görüştük. Bodrum ve Budva’nın her konuda işbirliği içerisinde bulunmasının ve kardeş şehir olmanın önemine dikkat çekildi. Bodrum’a geldiklerinde başlattığımız iyi niyet anlaşması ile kardeş şehir olma yolundaki çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.” Diye konuştu.

Tarih: 30-11-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum