içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrum Hıdırellez Şenliği için çalışmalar hızlandırıldı

Bodrum’ un Kumbahçe Mahallesi’nde 5 Mayıs Pazar günü yapılacak Hıdırellez şenliği öncesinde basın toplantısı düzenlendi. Komite Başkanı Didem Pekdemir "5 Mayıs 2024 Pazar günü, Hıdırellez'in coşkusunu ve bereketini kutlamak için bir araya geliyor. Hıdırellez, Türk kültüründe baharın müjdecisi olarak kabul edilen ve binlerce yıllık bir geçmişe sahip önemli bir bayramdır." dedi

Bodrum Hıdırellez Şenliği için çalışmalar hızlandırıldı
Haberi Sesli Dinle

Bodrum Kent Konseyi kolaylaştırıcılığında, Bodrum Belediyesi, Bodrum Gıda A.Ş. Mandalin Çiçeği Derneği, Bodrum Gönüllüleri Derneği,  Bodrum Yaşam Vakfı, Bodrum Art Derneği, BODFAD, ve bazı  STK’ların destekleri ile Bodrum Hıdırellez Şenliği düzenleneceği belirtildi.

ÖNEMLİ BİR BAYRAMDIR

Bodrum Hıdırellez Şenliği ile açıklama yapan  Komite Başkanı Didem Pekdemir “5 Mayıs 2024 Pazar Günü Hıdırellez Bodrum’da Coşkuyla Kutlanacak. Bodrum, 5 Mayıs 2024 Pazar günü, Hıdırellez'in coşkusunu ve bereketini kutlamak için bir araya geliyor. Hıdırellez, Türk kültüründe baharın müjdecisi olarak kabul edilen ve binlerce yıllık bir geçmişe sahip önemli bir bayramdır. Her yıl baharın başlangıcında kutlanan Hıdırellez, doğanın uyanışını ve canlanışını simgelerken, Hızır ile İlyas'ın buluştuğu ve insanlara bereket getirdiği bir gün olarak da bilinir. UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'nde yer almasıyla da kültürel öneme sahiptir.” dedi.

ŞENLİKTE ONLARCA EĞLENCE VE OYUNLAR DÜZENLENECEK

Şenliğin dolu dolu geçeceğini ve unutulmaya başlayan oyunları yeniden oynayacaklarını söyleyen Didem Pekdemir, şenlikteki etkinlikleri sıralarken, “Geleneksel Hıdırellez ritüelleri sunulacak. Ateş atlama alanları, ateş yakma ritüeli ve güvenli atlayış imkanı. Katılımcıların dileklerini yazıp ağaca asabileceği Dilek Ağacı köşesi. Bodrum Halk Oyunları ve dans gösterileri. Bodrum Halk Eğitimi, BOFAD ve sürpriz ekipler ile dans şölenleri. Hıdırellez meditasyonu. Yerel sanatçıların ve DJ performanslarının olacağı zengin bir sahne programı. Evrenin Ritminden Aşkı’ın Ritmine Bezm-i Can Ritim grubunun ritim gösterisi. Bodrum Art Derneği'nin dilek taşı boyama atölyesi, Bodrum Gönüllüleri Derneği'nin yüz boyama ve çocuk atölyesi, dilek kesesi gibi atölye çalışmaları. Çocuklar ve gençler için eğlenceli aktivitelerin olacağı oyun alanları. Yöresel ürünlerin ve el işlerinin tanıtımı yapılacak renkli stantlar. Geleneksel hikayelerin anlatılacağı Hıdırellez Hikaye Anlatımı köşesi. Hıdırellez ruhu kostüm yarışması, çuval atlama, halat çekme gibi ödüllü yarışmalar.” diye konuştu.

 

Tarih: 26-04-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum