içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrum dağlarında yarışma heyecanını yaşadılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün düzenlenen dağ ve yol koşusuna yaklaşık 400 sporcu katıldı. Yarışmada yeterli hakem olmaması nedeniyle organizasyon bozukluğu yaşandı, bazı otomobiller sporcuların geçiş yollarını kapatınca tartışmalar yaşandı. Bodrumlu 16 yaşındaki atletler İlayda İnce ve Mihraç Ayan kadınlar genel klasmanda birinci oldu.

Bodrum dağlarında yarışma heyecanını yaşadılar
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün düzenlenen Bodrun Yol ve Dağ Koşusu 4 kategoride yapıldı. Yaklaşık 400 sporcu Bodrum Belediye Meydanı’nda başlayan ve yine aynı yerde biten yarışmada 6, 10, 23 ve 60 kilometre yarışmalarında mücadele etti.

Belediye Meydanı’nda verilen start ile İçmeler Mevkii’nde Çilek Dağı ve Tırman Dağı parkuruna giren sporcular tekrar şehir merkezine döndüklerinde yarış güzergahı üzerinde bazı ticari araçların yolları kapatması üzerine hızlarını kaybetti, sporcular ve antrenörler ile esnaf arasında tartışma yaşandı.

 

 

Geçtiğimiz yıllara yarışa ilginin azalması ve iyi atletlerin yarışa gelmemesi dikkat çekti. Organizasyonun bozuk olması nedeniyle katılımın her geçen yıl azaldığını belirten sporcular "Parkurda hakem yok, zabıta ve polis var onlar sağolsunlar ellerinden geleni yaptılar. Ancak atletizm yarışında atletizm hakemlerinin bulunması gerekir. Hakemin dışında, bisiklet, motosiklet, kamyonet, bporcuların geçtiği yerlere sabunlu  pis su dökmeleri nedeniyle sporcu arkadaşları hızlarını kaybetti. Festival havasında bir yarış oldu. Bodrum'un güzelliklerini tepeden izleme fırsatı bulduk. Biraz ciddi organizasyon olursa daha iyi olur" dediler.

Yarışmaların 6 km. genel klasmanında İlayda İnce birinci, erkeklerde turan Alkan birinci oldu. 10kilometre parkurunu ise 16 yaşındaki Mihraç Ayan birinci bitirerek genel klasman kupasını kazandı. Erkekler 10 km. de Aykut Kırsay birinciliği elde etti. 23 kilometre kadınlar genel klasmanda ise birinciliği  Natalia Gyurten , erkeklerde ise  Mehmet Aydıngör  birinci oldu.  60 kilometre  kadınlar kategorisinde Anastasiia Golubeva, erkeklerde kategorisinde ise Umut Çavuşoğlu birinciliği elde etti. 

Yarışmalarda ilk üç dereceye giren sporculara ödülleri bu akşam düzenlenecek tören ile verilecek.

 

 

 

(Mihraç Ayan ve İlayda İnce)

Tarih: 20-11-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum