içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrum’da nüfus trafoları patlattı vatandaş saatlerce elektriksiz kaldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde son üç gündür aniden soğuyan hava nedeniyle şehir merkezinde onlarca mahalle saatlerce elektriksiz kaldı. Vatandaşlar ellerinde gaz lambaları ile ADM Elektrik Dağıtım Şirketi’ni protesto etti. Yoğun elektrik kesintilerine Bodrum’un aşırı artan nüfusu ve ısınma amaçlı klimalara yapılan elektrik kullanımından kaynaklandığı belirtildi Onlarca trafoda arıza meydana geldi. Vatandaşlar elektrik dağıtım şirketini gaz lambaları ile protesto etti.

Bodrum’da nüfus trafoları patlattı vatandaş saatlerce elektriksiz kaldı
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde son üç gündür gittikçe azalan hava sıcaklığı 1 derecelere kadar düştü. Havaların aşırı soğuması ile birlikte Bodrum’un başta Turgutreis, Kadıkalesi, Akyarlar, Gümüşlük ve Yalıkavak Mahalleleri’nde 12 saatten daha uzun süren elektrik kesintileri yaşanması vatandaşı çileden çıkardı.

 

Onlarca trafonun arızalanması üzerine binlerce kişi dün geceyi elektriksiz ve soğukta geçirdi.

 

BODRUM’ UN NÜFUSUNUN ARTTIĞINI BİLMİYORLAR MI?

 

Bazı vatandaşlar ise ellerinde gaz lambaları ile bozulan trafoların önüne giderek tepki gösterdi. Turgutreis Mahallesi’nde yaşayan fotoğraf sanatçısı 62 yaşındaki Murat Ateş “Tam 13 saattir elektrikler kesik. Kaçıncı yüzyıldayız. Ulaştığımız yetkililer Bodrum’un nüfusu arttı trafolar dayanmıyor, güç kullanımı fazla diyorlar, peki sen sekiz aydır ne yapıyorsun pandemi döneminde herkes nüfusun bir milyona çıktığını Bodrum’a gelenin dönmediğini biliyor da elektrik dağıtım şirketi olarak sen bilmiyormusun, kaçıncı yüz yıldayız? Birçok kişinin ısınması ve aydınlatması elbette elektriğe bağlı. Soğuk kış gününde insanları karanlıkta ve soğukta bırakanlar resmen işkence yapıyorlar” dedi.

 

AŞIRI NUSÜFUS ARTIŞI AŞIRI YÜKLENMEYE NEDEN OLDU

 

ADM (Aydın Denizli Manisa) Elektrik Dağıtım Kurumsal İletişim Müdürlüğü’ nden yapılan  ANTERHABER' e yapılan açıklamada “Sorun aşırı nüfus artışı ve aşırı güç kullanımından kaynaklanıyor bu nedenle enerji kısıtlı olarak verilebildi. Arızalanan yerlerde ise ekipler şu anda bakımve onarım çalışmalarını sürdürüyor.  Şu anda üst düzey yöneticiler toplantı halindeler daha geniş bilgi ve çözüm için önümüzdeki saatlerde açıklama yapacağız” diye konuştu

Tarih: 19-01-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum