içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrum'da "Man & Woman Challenge" Triatlon Yarışı heyecanı yaşanacak

Muğla'nın Bodrum ilçesinde "Rekabetin cinsiyeti olur mu?" sloganıyla "Man & Woman Challenge" Triatlon Yarışı düzenleneceği açıklandı.

Bodrum'da
Haberi Sesli Dinle

Türkiye Triatlon Federasyonu ve bazı özel kuruluşların destekleriyle gerçekleştirilecek yarışmanın 23-24-25 Nisan'da yapılacağını bildirdi.

Triatlon ve duatlon kategorilerindeki yarışlara yaklaşık 400 sporcunun katılacağı açıklandı. Yarışmada verilecek ödüllerin  Bodrum Sağlık Vakfı öğrencileri tarafından özel olarak tasarlanacağı belirtildi.

Yarışmanın bilgileri


Mesafeler: 1,2 km Yüzme. 60 km Bisiklet. 15 km Koşu.

 

Yüzme Etabı:

 

Katılımcı triatletlerin, Bodrum’un kristal berraklığındaki sularına adım attığı o ilk an... Gelenekselleşecek MW Challenge yarışlarının ilk anı olacak... Böylece unutulmayacak bir yarış deneyiminin ilk etabı başlamış olacak. DoubleTree by Hilton otelinin plajından başlayacak 600 m uzunluğundaki parkurda, sporcular 2 tur yüzerek 1,2 km uzuluğundaki etabı tamamlayacaklar. Su sıcaklığının, son 2 yılın ortalamasına bakılarak, 18-19 ℃ olacağı tahmin ediliyor.

 

Bisiklet Etabı:

 

Bodrum’un eşsiz manzarası ve tertemiz havasında, hızlı sürüş için uygun pürüssüz bir asfaltta yapılacak olan bisiklet etabı Kaynar Kavşağı’nda başlayacak ve sporcular Torba kavşağı - Güvercinlik hattında 30 km uzunluğundaki parkuru 2 tur dönerek 60 km uzunluğundaki etabı tamamlayacaklar. Parkur inişli çıkışlı (rolling) bir parkur olup, yükseklik kazanımı 760 m civarındadır.

 

Koşu Etabı:

 

MW Challenge ilk triatlon yarışının bu son etabı tarihi Leleg Yolu’nda, çam ağaçları arasında ve deniz manzarası eşliğinde gerçekleşecek. Patika (Trail) koşusu şeklinde gerçekleşecek olan etapta 10 km uzuluğundaki ilk turda ve 5 km uzunluğundaki ikinci turda katılımcılar toplam 560 m yükseklik kazanacaklar. Sporcular koşu etabını ve yarışı, yarışın başladığı yerde, Kaynar kavşağındaki otelde bitirecekler.

 

Yaş Grupları: Kadın ve erkek sporcular için yaşlar aynı gruplara bölünmüştür 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60 yaş ve üstü.

18 Yaş altı kayıt alınmamaktadır.

Tarih: 06-04-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum