içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrum’da ilk sergi heyecanını yaşadı

Yaklaşık iki senedir Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Araştırmacı ve minyatür sanatçısı Nihal Konçu Akhuy’un eserleri “Ouroboros – Yeniden Doğuş” isimli sergide sanatseverlerle buluştu.

Bodrum’da ilk sergi heyecanını yaşadı
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan araştırmacı ve minyatür sanatçısı Nihal Konçu Akhuy Bodrum Belediyesi’ne ait Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde ilk kişisel sergisini açtı.


Sergide Akhuy’un akrilik boya ve gerçek ezilmiş altın ile yaptığı 30 eser yer aldı. Sanat yeteneğinin ailesinden kendisine yansıdığını ve Türk İşi Resim Öğretmeni ve Desinatör olan ablası Meral Aykutlu’nun kullandığı desen ve renklerden etkilenerek minyatür, tezhip ve ebru yapmaya başladığını belirten Akhuy “Beni en çok Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman ile ilgili eserler yapmak heyecanlandırıyor. Çünkü her ikiside bilim ve sanatla çok ilgilenen bir padişahlardı.” Dedi. 

 
Yaklaşık 10 yıldır sanatla ilgilenen Akhuy sözlerine şu şekilde devam etti “Daha önce Üsküdar Üniversitesi’nde Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümü’ nde okurken ‘Fatih Sultan Mehmet’in Kılıcı’ adlı eserim ‘Mesafe’ isimli sergide yer almıştı. Ama bu kişisel ilk sergim. Ben aslında araştırmacıyım. Gençleri hazıra konmamaları, araştırma yapmaları ve kendilerini geliştirmeleri için teşvik etmeye çalışıyorum. Bu sergideki esas amacım da sergiye verdiğim isimden de anlaşılacağı gibi umudumuzun kırılmadığını göstermek. Pandemi döneminde umutsuzluk, hayal kırıklığı, hüzün gibi duygular yaşayabiliyoruz. Sanatla uğraşmak psiko terapi gibi geliyor ve her gün yeni bir güne uyanıyoruz. Her gün bizim için yeniden doğuş. İnsanlara bu sergiyle örnek olmak istiyorum.”

 

Sergide Hikmet Barutçugil’in ebru desenli eserlerinin üzerine yapılmış minyatür çalışmaları, Lokman Hekim çalışmasıyla Ouroboros, Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman ile ilgili eserlerde yer aldı. 

 

Sergi 30 Nisan tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

 

 

 

 

Tarih: 27-04-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum