içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrum’da fırtına hayatı felç etti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu sabaha karşı başlayan şiddetli lodos ve fırtına hayatı felç etti. Güllük’ten kalkan kuru yük gemileri Bodrum koylarına sığınmak zorunda kalırken, enerji nakil hatları koptu, sahildeki binalar dev dalgaların etkisi altında kaldı.

Bodrum’da fırtına hayatı felç etti
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu sabah saatlerinde başlayan şiddetli lodos ve fırtınanın saatdeki hızı zaman zaman 60 km. yi aştı.

 

ENERJİ NAKİL HATLARI KOPTU, SAHİLDEKİ İŞYERLERİ SULAR ALTINDA KALDI

 

Şiddetli fırtına nedeni ile iletişim ve şehir merkezindeki alçak gerilim enerji nakil hatları koptu. Kentin birçok mahallesinde  elektrik kesinti yaşantısı. Bodrum’un Kumbahçe, Bitez, Ortakent, Turgutreis sahillerinde küçük tekneler karaya sürüklendi. Sahildeki işyeri ve restoranlar dev dalgaların etkisi altında kalırken, esnaf işyerini korumak için dev çuvallara doldurduğu çakıl taşları ile mendirek yapıp kendisini dalgalardan korumaya çalıştı.

 

 

 

FIRTINA ETKİSİNİ 24 SAAT DAHA GÖSTERECEK

Bodrum’da hayatı felç eden fırtına nedeniyle birçok esnaf işyerini güçlükle açabildi. Kırsal kesimlerde ağaçlar devrildi. Fırtınanın etkisini 24 saat daha sürdüreceği belirtildi. Fırtınadan önce Muğla Valiliği ve belediye tarafından yapılan uyarı üzerine açık denizde bulunan tekneler barınak ve limanlara nakledildi, faciadan dönüldü. Kaptan Mustafa Keskin “Fırtına öncesi yapılan uyarılar işe yaradı. Dışarıdaki onlarca yat ve tekne zarar görmedi, ancak sahildeki kafeteryalarda biraz hasar oluştu” diye konuştu.

Güllük Limanı’ndan İsrail’e maden götüren kuru yük gemileri ise fırtına nedeni ile Bodrum koylarına sığınmak zorunda kaldı.

 

 

 

Tarih: 29-11-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum