içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrum’a sualtı parkı projesi kazandırılacak

Muğla’nın bodrum ilçesinde yapılacak Sualtı Parkı Projesi’nin Türkiye’de bir ilk olacağı ve sanat temasını vurgulayacağı belirtildi. Mavi yolculuğun cennet köşelerinden Adaboğazı’nda gerçekleştirilecek projede dev heykeller suyun 5-12 metre derinliğine dalış yapılarak izlenebilecek, projenin ilk etabı mayıs ayında turizm sezonuna kazandırılacak.

Bodrum’a sualtı parkı projesi kazandırılacak
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum deniz Müzesi ve Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü tarafından projesi hazırlanan Bodrum Sualtı Parkı’nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu, Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü üyesi ve eski başkanı Şule Kükrer’in katıldığı toplantıda proje ile ilgili bilgiler verildi.

SU ALTINDA DEV HEYKELLER YER ALACAK

Deniz Müzesi Müdürü  Selen Cambazoğlu “Bodrum’da denizlerin, koyların, deniz canlılarının ve poseidon çayırlarının korunmasına yönelik farkındalık yaratmak amacıyla hazırladığımız projeyi heykeller ve sanatın gücü ile birleştirdik. Bitez Mahallesi’ndeki cennet Akvaryum Koyu’ndaki Adaboğazı Mevkii’nde yapılacak Bodrum Sualtı Parkı Projesi’nin ilk etabını mayıs ayında açmış olacağız. Suyun 5-12 metre derinliğinde yer alacak 5 dev heykel suyun altından veya yüzeyinden maske ile izlenebilecek, hem dalış turizmini hemde denizlerimizin korunmasına yönelik önemli adım atmış olacağız. Proje mayıs ayında hayata geçecek” dedi.

TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Mustafa Demir “Turizmde artık anlatılacak bir hikayeniz ve farklı destinasyonlarınız olmalı. Turizmi çeşitlendirmek adına çok önemli bir proje. Turizmde iki üç ürünü bir arada bulup tercih etmek isteyen turistler için sualtı tema parkı gerçekten farklı bir alternatif, Bodrum ve ülke turizmine önemli katkısı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

SANAT VE DENİZ İLE GELECEK NESİLLERE MESAJ TAŞINACAK

Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü esik başkanı Şule Kükrer ise “Sanat ile bir çevre mesajı vermek için yola çıktık. Nasıl Bodrum ve bölgesindeki batıklar geçmişten günümüze mesaj taşıyorlarsa bu projede sanat ve çevre adına gelecek nesillere önemli bir mesaj taşıyacak” dedi.

 
 

Tarih: 05-04-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum