içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

BODRUM 2. KODLAMA VE ROBOTİK ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl ikincisi organize edilen Kodlama ve Robotik Şenliği düzenlendi.

BODRUM 2. KODLAMA VE ROBOTİK ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ
Haberi Sesli Dinle

Bodrum Belediye meydanında düzenlenen Kodlama ve Robotik Şenliği’nin bugün ikincisi Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlendi.

Törende açılış kurdelesinin kesimi için makasın robotla getirilmesi dikkat çekti. Açılışta Bodrum Halk Eğitim öğrencilerinin Bodrum yöresi folklor oyunları büyük beğeni aldı. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe şenliğin açılışında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı

“Teknolojiyi, bilimi, ilimi dünyaya, toplumlara hakim olduğu bir dönemden geçiyoruz. Şu an tüm dünya, tüm toplumlar açıkçası bir savaş halinde. Ne savaşı. Bilgiyi üretmenin savaşı halinde. Çünkü bilgiyi üreten toplumlar her alanda güçlü olma ve her alanda var olma hedefini ortaya koyabilmektedir. Çağımızda, dönemimizde bu değişim-dönüşüm baş döndürücü bir hızla gerçekleşiyor. Önceki yıllarda 100 yılda olan bir değişim şimdi 3-5 yıl içerisine sığdırılabiliyor. Kuşak farkları da önceden 20 yıl 30 yıl iken, şimdi 1-2 yaş farkı olan çocuklarda bile kuşak farkı görebiliyoruz. Dolayısıyla zamanla da yarışıyoruz bu açıdan baktığımızda. Burada yapılan faaliyet çocuklarımızın yazılım alanında, robotik alanında, kodlama alanında ileriki yıllarda çok önemli buluşlara kapı aralayacak bir faaliyettir. Bu açıdan son derece önemlidir. 1980’lerde Japonya’nın oluşturduğu farkı, 2000’li yıllarda Güney Kore’nin oluşturduğu farkı artık bizim oluşturmamız gerekiyor. Dolayısıyla bu tarz faaliyetleri Bodrum’da sayısını arttıracağız, niteliğini arttıracağız.”

İlçedeki 8 okul ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin geliştirdiği robotlar ve teknolojik ürünler ile şenliğe katılım sağladı. Şenliği gezmek ve eğlenmek için gelen öğrenciler ve çocuklar ise stantlardaki lazer yazıcı, robotlu futbol maçı ve Legolarla keyifli dakikalar geçirdi.

Stantları gezip ürünler hakkında bilgi alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe çocuklarla robotlu futbol maçı yaptı.

 

 

Tarih: 25-10-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum