içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

AKUT gönüllüleri zorlu görev eğitimlerine devam ediyor

AKUT eğitmenlerince Fethiye, Marmaris ve Bodrum’dan katılan 16 gönüllüye Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan AKUT merkezi enkaz alanında ‘Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi’ verildi. Eğitimleri tamamlayan kursiyerler, operasyonlarda görev alacak.

AKUT gönüllüleri zorlu görev eğitimlerine devam ediyor
Haberi Sesli Dinle

AKUT tarafından düzenlenen eğitim ve tatbikata Fethiye, Marmaris ve Bodrum’dan katılan 16 gönüllü katıldı. AKUT eğitmenleri katılan gönüllülere ‘Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi’ verdi. AKUT Eğitim Bölüm Sorumlusu olan Füsun Ersoy “Eğitimlerimiz sürekli her ay tekrarlanıyor. Tüm gönüllülerimiz afetlere hazır durumda ve aynı şekilde afetlerde en doğru şekilde, profesyonel bir yaklaşımla biz kendimizi canlı hayatını kurtarmaya adadık.” Dedi.

 

 

BİZ KENDİMİZİ CANLI HAYATINI KURTARMAYA ADADIK

 

Türkiye'nin deprem konusunda riskli bir bölgede olduğunu ve her an olası depremlere hazır olunması gerektiğini belirten AKUT Bodrum yönetim liderlerinden ve Eğitim Bölüm Sorumlusu olan Füsun Ersoy yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi

 

“Amacımız amatör bir yaklaşımdan, profesyonel bir şekilde tüm gönüllülerimizi eğitmek. Özellikle ülkemiz bir deprem tehlikesi altında yaşayan bir ülke ve beklediğimiz depremler var. Bunu bütün kamuoyumuz da biliyor, tüm Türkiye’miz de biliyor. Amacımız her şekilde bütün afetlere hazırlıklı olmak. Bunun içinde gönüllülerimizi sürekli eğitime tabi tutuyoruz. En son temel enkazı eğitimini ekim ayında yaptık. Bu ay tekrar bir temel enkaz yaptık. Navigasyon eğitimlerimiz, doğa arama eğitimlerimiz, bu şekilde enkaz eğitimlerimiz sürekli her ay tekrarlanıyor. Tüm gönüllülerimiz afetlere hazır durumda ve aynı şekilde afetlerde en doğru şekilde, profesyonel bir yaklaşımla biz kendimizi canlı hayatını kurtarmaya adadık.”

 

 

DEPREM GERÇEĞİNİ HEPİMİZ BİLİYORUZ VE AKUT BUNA HAZIR

 

AKUT Bodrum yönetim liderlerinden Sertaç Eyibilir ise yaptığı açıklamada şunları söyledi

 

“Bugünkü ikincisini düzenlediğimiz kentsel arama kurtarma eğitimi temel seviye eğitimi. Bu seviyede 16 kursiyerimiz var. AKUT Fethiye ekibinden arkadaşlarımız var, Marmaris ekibinden arkadaşlarımız var ve AKUT Bodrum kursiyerlerinin katıldığı bir eğitim. İkincisini düzenliyoruz. Amacımız deprem gerçeğini hepimiz biliyoruz, AKUT buna hazır ve hazır olduğumuzu göstermek için eğitimlerimize her ay düzenlemeye devam edeceğiz.”

 

 

AFETZEDELERE NASIL ULAŞACAĞIMIZ KONUSUNDA EĞİTİM VERİYORUZ

 

AKUT Bodrum’un operasyon lideri ve kentsel arama kurtarma eğitmeni Hakan Oba ise eğitimle ilgili yaptığı açıklamada

 

“Bugünkü eğitimin amacı yeni katılmış gönüllülerimize kentsel arama kurtarmadaki kullanacakları olan araç gereçlerin, makinelerin tanıtımı, nasıl kullanacaklarını, enkazda nasıl davranması gerektiklerini, enkazdaki karşılaşacakları sorunları nasıl bertaraf edeceklerini, çözeceklerine dair bir ön eğitimdir bu. Enkaz esnasında çeşitli formlarda binalarda yıkıntılar meydana geliyor. Bu esnada kurbanın veya afetzedenin duruş, oluş pozisyonlarına göre çeşitli yöntemlerle onun yanına ulaşmaya çalışıyoruz. Bunlardan birisi ileride gördüğünüz yan kapak açma, dikey kapak açma veya baş üstü kapak açma yöntemleri ile ulaşıyoruz. Bunlara ulaşırken de temiz bir şekilde mi ulaşıyoruz yoksa kirli bir şekilde mi ulaşmamız gerekiyor operasyon liderlerimizin verdiği karara göre arkadaşlar, onun talimatları ile hareket ediyorlar.”

 

 

 

 

Tarih: 21-11-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum