içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ABD Rus Oligark Guriev’in ultra lüks Alfa Nero isimli yatına el koydu

Rus oligark Andrey Guriev’in 2014 yılında Yunanistan’ın ünlü milyarderleri Gianna ve Theodoros Angelopoulos çiftinden satın aldığı ultra lüks Alfa Nero isimli motor yatına ABD’nin Karayipler’de el koyduğu belirtildi. Yatın şu andaki değeri 8.3 milyar dolar. Yatın haftalık kirası ise 800 bin TL. olarak açıklandı.

 ABD Rus Oligark Guriev’in ultra lüks Alfa Nero isimli yatına el koydu
Haberi Sesli Dinle

Yunanistan’ın ünlü milyarder ailesi Gianna  ve Theodoros Angelopoulos çiftinin 2007 yılında yaptırdığı ve Holywood’un dünyaca ünlü starları Steven Spielberg ve Michelle Pfeiffer gibi isimli ağırladığı  Alfa Nero isimli yatı 2011 yılında 130 milyon dolara Rus oligark Andrey Guriev’e sattı.Üzerinde helikopter pisti, su sporları merkezi 6 lüks kabini, helikopter pisti, mini denizaltı bulunan 32 metrelik çelik gövdeli ultra lüks motor yat uzun zamandır Karayipler’deki Antigua Limanı’nda demirli bulunuyordu.

 

DURDUĞU YERDE GÜNDE 2200 DOLARLIK YAKIT HARCIYOR

Lüks motor yatın bağlı bulunduğu limanda aylık masrafının 110 bin dolar sadece günlük yakıt masrafının ise 2200 dolar olduğu belirtildi. Yattaki eşyalar ve yatın durduğu yerde değer kaybetmemesi ve mobilyaların bozulmaması için motorlar ve klimaların düzenli olarak sürekli çalıştığı belirtildi.

 

YATIN HAFTALIK KİRASI 800 BİN EURO

Alfa Nero isimli yatın yaz aylarında bir haftalık kirasının 800 bin Euro, kış aylarında ise  700 bin Euro olduğu belirtildi.

Yunanistan medyasının bugün duyurduğu haberde ABD’nin Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle yaptırım uyguladığı Rus işadamları nedeniyle ABD’li resmi makamların Antigua ve Barbuda ülkesinin yetkileri ile temasa geçerek yata el konulduğu ve limandan çıkışının yasaklandığı belirtildi.

 

 

 

 

Tarih: 26-12-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum