içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ABD'nin dev uçak gemisi Gerald Ford Girit Adası’na yanaştı

ABD’nin en büyük uçak gemilerinden USS Gerald Ford Akdeniz’deki Girit Adası’nı yanaştı. Adadaki ABD üssü Souda’ya yanaşan uçak gemisinde 6 bin personel bulunuyor. Adadaki barış yanlısı STK’Ler ABD uçak gemisine tepki gösterdi.

ABD'nin dev uçak gemisi Gerald Ford Girit Adası’na yanaştı
Haberi Sesli Dinle

ABD’nin en büyük uçak gemilerinden  USS Gerald Ford Akdeniz’deki Girit Adası’nı yanaştı.

ABD uçak gemisi "USS Gerald Ford" bu sabah Souda limanına doğru yola çıktı. Gemi, römorkörlerin yardımıyla Marathio NATO Üssü'nün K14 iskelesine yanaştı. 337 metre uzunluğunda ve yaklaşık 100.000 ton deplasmana sahip uçak gemisinin 6.000 kişilik mürettebatı ve 75’in üzerinde savaş uçağı ile helikopteri var. Uçak gemisinin 6 Aralık'a kadar Souda'da kaldıktan sonra Akdeniz’e açılacağı  belirtildi.

Uçak gemisinin gelişini Girit Adası’nda yayın yapan Neakriti Gazetesi duyurdu.

USS Gerald Ford, iki nükleer reaktör, bir elektromanyetik uçak fırlatma sistemi ve bir dizi başka yeniliği taşıyan, sınıfının ilki olmakla birlikte  30 deniz mili hız yapabiliyor.

Girit Adası’nın önemli STK’Larından Hanya Barış Komitesi, Amerikan gemisinin Hanya'daki varlığına ilişkin yaptığı açıklamada, uçak gemisinin bölgeye gelişinin istenmeyen bir durum olduğunu belirtiyor.

 

 

Tarih: 02-12-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum